Új távhőtermelési szerződést írtak alá Debrecenben

Radiátor

Debrecen, 2019. április 29., hétfő (MTI) – További 17 éven keresztül a Veolia Energia Magyarország Zrt. termeli meg a Debrecen távhőszolgáltatásához szükséges hőenergiát, miután a társaság és a hajdú-bihari megyeszékhelyen a távhőszolgáltatói feladatokat ellátó Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 2035 végéig meghosszabbította a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításáról szóló korábbi megállapodást – közölték a felek hétfőn az MTI-vel.

A szerződéssel Debrecenben a csaknem 32 ezer lakossági és több mint kétezer intézményi és vállalati fogyasztó számára hosszútávon szavatolják a távhő- és melegvíz-ellátást – jelentette ki Csányi Jenő, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.
A Veolia Energia Magyarország Zrt. 2015-ben vette át Debrecenben a helyi távhőtermelés alapjául szolgáló erőművet. A földgáztüzelésű berendezések beépített hőenergia-teljesítménye 430, villamosenergia-teljesítménye 102 megawatt.
A Veolia az elmúlt években már számos hatékonyságnövelő beruházást vitt véghez az erőműben. A jövőbeli tervek között szerepel a 2013-ban leállított kombinált ciklusú erőműi blokk újbóli üzembe helyezése, amely tovább javítja majd a város távhőrendszerének hatékonyságát. Emellett az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás érdekében 2022-ig ütemezetten megtörténik a távhőtermelői berendezések égőcseréje is.
Gurszki László, a Veolia Zrt. kelet-magyarországi regionális igazgatója szerint az a céljuk, hogy olyan üzembiztos, hatékony és környezetkímélő távhőtermelést nyújtsanak Debrecenben, amellyel egyaránt elégedettek a lakossági és az intézményi fogyasztók.
A Veolia több mint 25 éves szakmai tapasztalattal a magyar energetikai piac meghatározó szereplője. A vállalatcsoport jelenleg több mint 1000 dolgozót foglalkoztat, országosan több mint 250 telephelyet üzemeltetet. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2016-ban 52,8, 2017-ben pedig 55,1 milliárd forint volt.
A közlemény szerint a cégcsoport 50 hazai önkormányzat létesítményeit, 85 állami és középületet, 32 egészségügyi intézményt és 57 ipari telephelyet lát el energiával. Emellett a magyarországi Veolia csoport által üzemeltetett távhőszolgáltatók 13 városban immár 13,6 ezer lakás távfűtéséről gondoskodnak, miközben országszerte a vállalat további közel 117 000 lakossági és intézményi ügyfél számára termel hőenergiát.

btár \ egr \ gte

MTI 2019. április 29., hétfő 12:36

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →