Áprilisban még járhatnak vonatok Debrecen és Balmazújváros között

Vasút

Debrecen, 2019. március 28., csütörtök (MTI) – A Debrecen-Füzesabony vasútvonalon áprilisban, a korábbi hírekkel szemben, még járnak a vonatok, egyelőre nem kell pótlóbuszokkal utazni – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A vasúttársaság korábban arról tájékoztatott, hogy a személyszállítás áprilistól decemberig tartó, mintegy nyolchónapos autóbusszal történő helyettesítése a debreceni észak-nyugati gazdasági övezet fejlesztésével összefüggő kavics- és kőszállítások miatt szükséges.
A térségben folyó régészeti feltárások csúszása miatt azonban áprilisban még nem lesz kőszállítás, így a vonatközlekedésben sem lesz korlátozás – jelezte a MÁV.
A szállítások várhatóan csak májustól kezdődhetnek meg: a Rail Cargo Hungaria (RCH) a ki- és átrakodásokhoz a macsi megállóhely teljes vágánykapacitását igénybe veszi. A vasúti kőszállítás révén legalább 22 ezer nehézgépjármű-fuvartól mentesül a közúthálózat.
Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ március 21-én azt közölte az MTI-vel, hogy három egykori település maradványaira bukkantak a régészek a BMW Group leendő zöldmezős beruházásának is helyet adó debreceni észak-nyugati gazdasági övezet területén.
Közleményük szerint a 400 hektáros területen a debreceni Déri múzeum szakembereinek irányításával három múzeumból százötvenen vesznek részt a feltárásban. A beruházási területen lévő tizenöt régészeti lelőhely közül tizenegyet érintenek teljes felületű megelőző feltárások, összesen több mint 240 ezer négyzetméteren.
A feltárásokon jelenleg kilenc csapat dolgozik tíz-tizenegy régész vezetésével.

btár \ ppd

MTI 2019. március 28., csütörtök 11:18

A kép illusztráció!

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →