Gyűrűsfarkú makik születtek a debreceni állatkertben

Gyűrűsfarkú makik születtek a debreceni állatkertben

Debrecen, 2019. március 27., szerda (MTI) – Három gyűrűsfarkú makival gazdagodott a debreceni állatkert: március 19-én egy, 23-án pedig ikermakibébik születtek a nagyerdőben – mondta az állatkert igazgatója szerdán, amikor a sajtónak bemutatta a jövevényeket.

Nagy Gergely Sándor tájékoztatása szerint a jelenleg körülbelül 80 grammos csöppségek több mint 4 hónapos vemhesség után látták meg a napvilágot. Az életerős kicsik tapasztalt anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik mindennapjaikat.
Az eredetileg Madagaszkár szigetén őshonos gyűrűsfarkú makik számát főként élőhelyük rohamos zsugorodása veszélyezteti, ezért állományuk jelentősen megcsappant.
A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) által veszélyeztetettnek nyilvánított faj az Európai Fajmegmentési Program (EAZA EEP) keretében él a debreceni állatkertben.
A látogatók húsvéttól testközelből is találkozhatnak a mindig játékos és szórakoztató gyűrűsfarkú makikkal a Katta-sétányon – jelezte az igazgató.

Gyűrűsfarkú makik születtek a debreceni állatkertben
Debrecen, 2019. március 27. Két kölyök gyűrűsfarkú maki (Lemur catta), más néven katta lóg anyjuk hasán a Debreceni Állat- és Növénykertben 2019. március 27-én. Több mint négy hónapos vemhességet követően március 19-én egy, 23-án további kettő maki született az állatkertben. MTI/Czeglédi Zsolt

btár \ pmg

MTI 2019. március 27., szerda 13:06

Borítón: Debrecen, 2019. március 27. Két kölyök gyűrűsfarkú maki (Lemur catta), más néven katta lóg anyjuk hasán a Debreceni Állat- és Növénykertben 2019. március 27-én. Több mint négy hónapos vemhességet követően március 19-én egy, 23-án további kettő maki született az állatkertben. MTI/Czeglédi Zsolt

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →