Te tisztán látsz?

Október az Emlőrák elleni küzdelem mellett a Látás Hónapja is. Az idén 5 éves kezdeményezés célja a rendszeres látásvizsgálaton való részvétel fontosságára való figyelemfelhívás. Ennek eredményeként országosan több száz optikai üzletben ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülhetünk.

Míg a rendszeres tüdőszűrés, fogorvosi kontroll vagy rákszűrés már mindenki által elfogadott tény, ezzel szemben látásunkkal, szemünk állapotával nem nagyon foglalkozunk sajnos. Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel szemben hazánkban 1 milliónál is többen még nem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól.

A pontos munkavégzéshez, vagy a közlekedésben való felelősségteljes részvételhez szükség van az éles látásra, hiszen a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz.

Ugye szerinted sem rossz?

Az optikus szakemberek legnagyobb örömére kezd végre elülni a szemüveg, mint szükséges rossz szemlélete. Sokan félelmeik – megjelenésük változása, környezetük véleménye – miatt régebben inkább úgy döntöttek rosszul látnak. Manapság azonban szerteágazó stílusban, méretben, színben megjelenő keretek közül mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illőt. Így manapság már divat szemüveget viselni.

Még mindig ódzkodsz a szemüvegtől? Válaszd a kontaktlencsét! Az új generációs kontaktlencsék vékonyak, lágyak, viselésük egyszerű és kényelmes. Vannak olyan korszerű lencsék, amelyek akár 1 hónapig is folyamatosan hordhatók ki- és behelyezés nélkül.

Az akció további célja az előre gyártott szemüvegek viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás. Az említett szemüvegek egy átlagos adatot vesznek figyelembe, ezzel szemben még az sem biztos, hogy a két szemünk dioptria igénye egyforma.

Az ingyenes látásellenőrzés során a vizsgálat a pontos korrekció megállapításáig történik, amennyiben szembetegséget is megállapít a szemorvos, további vizsgálatokat javasolnak, vagy szakrendelésre irányítják az érdeklődőket.

Debrecenben a Kishegyesi úti Tesco Optikában lehet e vizsgálatot elvégeztetni.

Forrás és további információ: http://www.latasellenorzes.hu/