Kutatók éjszakája

Szeptember negyedik péntek éjszakája most is a kíváncsiaké! A Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyon személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

A tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon, néhol játékos formában mutatják be az érdeklődőknek. Az országos számos pontján elérhetőek ezek a tudományosan igényes programok, városunkban a Debreceni Egyetemen kukkanthatunk be a kutatókhoz.

A centenáriumi év tiszteletére 100 különleges programot tervez az Egyetem 7 helyszínen. Olyan érdekes kérdésekre is választ kaphatnak a látogatók, mint hogyan lehet beütni egy szeget banánnal, hogyan lehet víz alatt tüzet gyújtani, milyen utat járnak be a gyógyszerek a lombiktól a patikák polcáig és még sok hasonlóra.

Részletes programot a Debreceni Egyetem honlapján találsz itt.

Tavaly 4-5 ezer látogató volt, idén legalább ennyi érdeklődőt várnak. Találkozunk szeptember 28-án valamelyik színes programon?