Megkezdődött az új tanév

Ismét eljött a szeptember és vele megkezdődött a 2012/13-as tanév, amikor reggel 8 órakor becsengettek. 44 intézményben közel 25 ezer diák kezdte meg, illetve folytatta tanulmányait az általános és középiskolákban városunkban. Az első osztályosok még izgatottan indultak ma iskolába, de reméljük a többi évfolyam tanulói is örömmel találkoztak újra a nyári szünetben talán kevesebbet látott osztálytársakkal.

Az óvodákban és bölcsődékben is várták ma új kisgyerekeket. Hogy kinek milyen az elválás arról nehéz általánosságot írni. A család által jól felkészített és érett gyermekek nagyon várták már az óvodát. Ők érkezés után örömmel vették birtokba a számukra új játékokat a csoportszobában. Persze volt akiknél könnyes volt a búcsú, akár gyermeki akár szülői részről.

Hiába készítjük fel a gyermekeinket és magunkat is az elválásra, mégis nehéz megélni ezt a valóságban, pedig tudjuk jó helyen, jó kezekben vannak csemetéink. Ilyenkor talán az a legnehezebb nem látjuk mit csinálnak, kivel, hogyan érzik magukat, pedig eddig szinte minden lépésüknél ott voltunk.

Ezért kedves Gondozók, Dajkák, Óvoda- és Iskolapedagógusok vigyázzatok gyermekeinkre és féltő gondoskodással vezessétek be őket az új ismeretek csodálatos birodalmába.