Szemtanúkat keres a Debreceni Rendőrkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt -folyamatban lévő büntetőügyben – kéri a lakosság segítségét:

A rendelkezésre álló adatok szerint 2012. július 19-én 22 óra 16 perc körüli időben egy élénk zöldszínű (Renault Twingo típusú) személygépkocsi vezetője Debrecenben a Thaly Kálmán utcán közlekedett járművével a Darabos utca felől a Péterfia utca irányába. Amikor a Péterfia utca kereszteződéséhez ért, úgy kezdte meg a balra kanyarodást, hogy közben – a részére kihelyezett “Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére – nem biztosított elsőbbséget a tőle balról (a Honvéd út felől) érkező (és egyenesen továbbhaladni szándékozó) Kawasaki típusú motorkerékpárnak, amellyel ennek során összeütközött.

A baleset következtében a motorkerékpár utasa a kórházba szállítást követően életét vesztette, míg a motorkerékpár vezetője súlyos-életveszélyes sérüléseket, a személygépkocsi vezetője pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset körülményeinek tisztázása érdekében kéri a lakosságot – így különösen azokat, akik a helyszín közelében lévő vendéglátóegységek előtt tartózkodtak a baleset időpontjában –, hogy akik a baleset bekövetkezési körülményeiről érdemi  információval rendelkeznek, azok jelentkezzenek személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Bidai Ézsaiás utca 4. szám D.épület), vagy hívják (hivatali munkaidőben) a 06 (52) 516-400/25-24-es telefonszámot, illetve (hivatali munkaidőn túl) a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

forrás: www.police.hu