Karnevállal kapcsolatos fontos információk

A karnevál idei útvonala:

Indulás: Piac utca

Piac utca – Kossuth tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Honvéd utca – Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei krt.

Érkezés: Stadion (Nagyerdő)

Az útvonal keresztezi a 33. sz. Füzesabony – Debrecen főút nyomvonalát, a 108+728 km szelvényben, a Bem téren. A főút a tértől mindkét irányban zsákutca lesz, ezért a főút forgalmát elterelik.

Forgalomterelés:

A kijelölt terelőút mindkét irányban azonos: 35. sz. főút Böszörményi út – Pesti utca – Segner tér – Nyugati utca – 4. sz. főút Erzsébet utca – Wesselényi utca – Hajnal utca – Rakovszky Dániel utca
A kijelölt terelőutak kétirányú forgalmúak, legalább 2×2 sávosak, az érvényben lévő forgalmi rend nem változik.

Az útlezárás miatt a főútvonalak mentén elhelyezett útirányjelző zöld jelzőtáblákon az elterelt irányokat érvénytelenítik áthúzással. A kijelölt terelőutat, ideiglenesen elhelyezett táblákkal jelölni kell.

A forgalomterelés idején, rendőri, ill. kioktatott jelzőőri felügyelet lesz.

Tömegközlekedés:

Az elmúlt évektől eltérően a városban folyó útépítések miatt a felvonulás új útvonalon halad. A rendezvényhez szükséges korlátozás több, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. által üzemeltetett autóbuszjáratot érint. A rendezvény ideje alatt az érintett járatok a lezárt területek előtt várakoznak, majd a menet elvonulása után folytatják az utat.

Forgalomkorlátozás:

Az útvonal a Bem téren keresztezi a 33. sz. főutat. A Bem teret, a menet áthaladásának idejére a közúti forgalom elöl lezárják. A Füredi utca az Egyetem sugárút és a Bem tér, a Hadházi utca a Bem tér és a Nyíl utca közötti szakaszokon zsákutca, a térre behajtani mindkét irányból tilos. A lezárás a ment elvonulása után megszűnik.

2012. augusztus 18-án 16:00 órától – 2012. augusztus 20-án előreláthatólag 23:00 óráig a Petői téren az Erzsébet utcától a Holló János utcáig, a Piac utcán, a Kossuth téren, a Kálvin téren, a Péterfia utcán a Kálvin tértől a Hunyadi utcáig, valamint a Hatvan utcán a Kossuth tértől a Pásti utcáig megállni és várakozni tilos. Ezen útszakaszokon 2012. augusztus 20-án 7:00 órától a karneváli menet elhaladásáig, valamint 18:00 órától a tűzijáték végéig minden jármű forgalma tilos.

2012. augusztus 18-án 16:00 órától – augusztus 20-án, előreláthatólag 14:00 óráig a Bethlen utcán a Hatvan utcától a Honvéd utcáig, a Hunyadi utcán a Rákóczi utcától a Bethlen utcáig, a Mester utcán a Csemete utcától a Bethlen utcáig, a Honvéd utcán a Bethlen utcától a Péterfia utcáig, a Péterfia utcán a Thaly Kálmán utcától a Bem térig, a Bem téren, a Simonyi úton, a Nagyerdei körúton a Kardos Albert utcától – az egyetem irányába az Ady Endre sugárútig megállni és várakozni tilos. Az érintett útszakaszokon 2012. augusztus 20-án a menet elhaladásáig minden jármű forgalma tilos.

Aki a tiltás ellenére mégis ezeken a helyeken parkol, az üzembentartó költségére elszállítják a járműveket!

A gépjárművek átvehetők a Vágóhíd utca 10-12. szám alatt. Érdeklődni pedig a Debreceni Közterület Felügyeletnél lehet az 52/502-530 vagy a 30/488-2100 telefonszámokon.

forrás: debrecen.hu