Borkarnevál

Megkezdődött a karneváli időszak városunkban.

Még augusztus 5-én sem késő kilátogatni a 13. Debreceni Borkarneválra, melyet a Békás-tónál rendeznek meg most is. Mit találsz, ha kilátogatsz a helyszínre?

A Békás-tó egyik lakója

Természetesen nem csak békákat! 🙂

Kézműves vásárt, ahol a helyben és a környéken tevékenykedő termelők csodálatos termékeiben gyönyörködhetünk, vásárolhatunk, de még kóstolhatunk is. Volt szerencsém levendulás, valamint borsmentás mézet megízlelni. Igazán érdekes ízhatásuk van. Mézen kívül találunk itt kézműves lekvárt, szörpöt, kecsketejes szappant, mézeskalácsot, fagylaltot, bio zöldségeket és gyümölcsöket. De élelmiszerek mellett kézzel készített ruhákat és ékszereket is vásárolhatunk.

Kézműves vásár

Ízletes sajtokat is hoztak a készítők. Több standon is kóstolókkal várják a kilátogatókat. Kecske-, juh- és tehéntejből készült natúr, füstölt vagy ízesített finomságok csábítják kóstolásra és vásárlásra a kíváncsiskodókat. Sétáló sajttálakat már 600 Ft/10 dkg-tól lehet vásárolni, de kereskedők bármilyen mennyiséget kimérnek kívánság szerint.

Kapros kecskesajt

Ha már ugye Borkarnevál akkor a borok sem maradhatnak ki, sőt! Természetesen a boroké a főszerep. 10 borvidék borászatai mutatkoznak be finomabbnál finomabb nedűikkel. Borok mellett lehet még pálinkát, gyümölcsbort és pezsgőt is kóstolni. 200-300 Ft/dl-től felfelé találhatóak az árak.

Zamatos borok

A gyümölcsborok különösen megmozgatták a fantáziámat, mert kínálnak füge-, birsalma-, bodza-, szeder- valamint áfonyásat is. Nagyon szerettem volna megkóstolni legalább az egyiket, de hát a jogosítvánnyal az alkohol nincs barátságban.

Ha már itt tartunk akkor buzdítanék mindenkit az autómentes megközelítésre. A kerékpárral érkezők számára remek hírrel szolgálhatok, a színpad mögötti sportpályán ingyenesen megőrzik a bringákat a rendezvény nyitvatartási ideje alatt.

Természetesen a zene, a szórakoztatás sem maradhat el. Ott jártunkkor éppen a Bakator együttes szolgáltatta a zenét a zamatos borokhoz és az ízletes ételekhez.

Mert hogy ételek is vannak ám! Lepcsánkától kezdve kenyérlángoson át egészen a sültekig, pörköltekig minden megtalálható.

Ha már voltál tudod miről beszélek, ha még nem mindenképp látogass ki a helyszínre! Jó szórakozást és jó kóstolgatást kívánok!

2 Comments on “Borkarnevál”

  1. Ízlések és pofonok… Bár azt hiszem, én is inkább a körítésre koncentrálnék, ha nem lenne olyan messze Debrecen.

Comments are closed.